2020 All-Alaska Medical Conference

Thank you for attending the first virtual All-Alaska Medical Conference. If you have not received your certificate or would like a copy of any of the presentations please email info@akapa.org

Upcoming events

  • No upcoming events

Schedule of Events

Thursday, November 5

 8:18am - 8:30am  Log into Zoom | Visit with Colleagues  
 8:30am - 8:45am  Welcome Address
AKAPA President Howard Chaitoff, PA-C
 
 8:45am - 9:45am

Speaker: Alan Swenson, MD
Topic: Carpal Tunnel 

1 CME 
 9:45am - 10:00am  15 Minute Break Break  
 10:00am - 10:45am Speaker: Brittany O'Steen, MD
Topic: Mammography Screening Guidelines
.75 CME 
10:45am – 10:50am  5 Minute Break 
 10:50am - 11:50am Speaker: Jennifer L. Gaudiani, MD, CEDS, FAED
Topic: Key Information about Eating Disorders for Alaska Primary Care Practitioners
CME 
 11:50am - 12:00pm 10 Minute Break   
 12:00pm - 1:00pm Speaker: Thomas McArthur, Pararescueman, PA-S
Topic: Pararescue in Alaska
1 CME 

Friday, November 6

8:30am - 9:00am  Log into Zoom | Visit with Colleagues  
9:00am - 10:00am

Speaker: Anne Zink, MD SOA Chief Medical Officer
Topic: COVID - 19

CME 
10:00 am – 10:10am10 Minute Break 
10:10am - 10:55am

Speaker:  Ellen Hodges, MD, YKHC Clinical Director
Topic: Rural Response to COVID 19

 .75 CME
10:55am - 11:00am 5 Minute Break  
11:00am - 11:45am

Speaker:  Theresa Bramel, PA-C
Topic: HIV/AIDS Update

.75 CME
11:45am - 12:00pm Sponsored Product Break with Bristol Meyer Squib   
12:00pm - 1:00pm Speaker: Gabriel M Garcia, PhD, MA, MPH
Topic: Health Equity
1 CME 

Saturday, November 7

8:30am - 9:00am  Log into Zoom | Visit with Colleagues  
9:00am - 10:00am   

Speaker:  Michael L. Powe, Vice President of Reimbursement & Professional Advocacy, AAPA | Tate Heuer, Vice President of Federal Affairs, AAPA | Christi Froiland, PA-C, ASMA Representative
Topic: Legislative Update

1 CME 
10:00am - 10:10am 10 Minute Break 
10:10am -10:55am   Speaker: Kari Bernard, PA-C, PhD
Topic: Clinician Mental Health in the Time of COVID-19
 .75 CME
10:55am - 11:05am 10 Minute Break  
11:05am - 11:50am Speaker: Maryann Foland, MD
Topic: Physicians Health Committee and chemical dependence
.75 CME 
11:50am - 12:00pm 10 Minute Break  
12:00pm - 1:00pm Speakers: DEA Tactical Diversion Squad Supervisor Thomas Olsen & Investigative Analyst Sam Curti
Topic: Prescription Drug Monitoring Program
1 CME 


If you are interested in joining the CME Conference Committee email info@akapa.org!

Corporate Sponsors



Advertise Here!

Advertise your business with a logo and direct link to your company's website here. Click here to learn more!

 email us

 Call or text Us

907-646-0588

 Visit Us

2804 West Northern Lights Blvd
Anchorage, AK 99517

© 2016 Alaska Academy of Physician Assistants "Alaska Academy of Physician Assistants" is a 501(c)6 non-profit organization. 

Powered by Wild Apricot Membership Software